johan van der meulen en rutmer van der meer franeker pc sjukelan kaatsen

Oud-topkaatsers Johan en Rutmer slaan nu voor best op met Spikers Uitzendgroep

24 maart 2021

Het zijn twee bekende gezichten in het noorden van Fryslân. Helemaal wanneer je kaatsliefhebber bent of alleen jaarlijks de PC in Franeker volgt. Johan van de Meulen en Rutmer van der Meer schitterden beide op de belangrijkste kaatspartij. En juist in de stad van het Sjûkelân starten zij nu een nieuw avontuur met Spikers Uitzendgroep: “Spikers komme altyd fan pas.”

Kaatsen is geen sport waar je van kan leven, dus beide mannen hebben altijd gewoon gewerkt. Net als de uitzendkrachten die zij nu zoeken voor hun opdrachtgevers. Rutmer: “Ik bin begongen yn ‘e bou, as ynstallateur. Al gau kaam ik terjochte yn ‘e útstjoerbrânzje. Sa ha ik ûnderfining op dien by Randstad en AB Vakwerk.

Johan was hiervoor actief als personeelsplanner. “Ik hie alyd al in protte te krijen met útstjoerburo’s. Ik belibbe hjirby mei namme in protte wille oan it kontakt mei minsken. Ik woe de boel goed foar elkoar ha. Want dan draaiden de wurkprosessen ek goed”

Ervaring in uitzendbranche

Het was Rutmer die Johan vroeg om de stap te maken naar een uitzendbureau. Of het hem misschien ook leuk leek om nu eens aan de andere kan van de tafel te zitten. Hoewel het doel hetzelfde blijft, een goede match maken tussen werkzoeker en werkaanbieder, is de dynamiek anders wanneer je dit doet voor verschillende bedrijven.

Wij kunnen dit ook

Na een tijdje als collega’s te werken bij een uitzendbureau, kwamen Johan en Rutmer erachter dat zij een gezamenlijke ambitie hadden. Ze willen ondernemen, een nieuw avontuur starten en hun gedeelde visie waarmaken. Dankzij hun netwerk, ervaring en doorzettingskracht gingen ze voortvarend aan de slag met de oprichting van hun eigen uitzendgroep: Spikers. Een naam waar een gedachte achter zit. Johan: “Wy binne der foar de gewoane man en de gewoane frou; foar praktyske minsken. ‘Spikers’ past hjir goed by.  En wês earlik, spikers komme altyd fan pas.”

Markten

Spikers heeft al een stevig porfolio opgebouwd met bedrijven die uitzendkrachten zoeken. En elke week is er wel een gesprek met een potentiële opdrachtgever. Rutmer: “bedriuwen dy’t by ús komme binne mei namme aktyf yn it grienwurk, de bou, de produksje, technyk en yn it ûnderhâld fan gebouen op it gebiet fan it skjinmeitsjen. Foarbylden fan bedriuwen wêr’t wy foar wurkje binne Buwalda Multiservice, Kolthof Bouwbedrijf B.V. en Aannemersbedrijf A. Faber B.V.”

Johan en Rutmer weten beide hoe het is om onder spanning te moeten presteren. Rutmer: “At je by it keatsen op 5 gelyk 6 gelyk foar bêst op moatte, witte je ek net altyd wêr’t de bal presies komt, mar je moatte der yn elts gefal 100 prosint foar gean.’ En dit doen beide mannen nu weer, maar dan in de uitzendbranche.

Meer nieuws

Waarom Spikers?

Wij versterken teams. En hier doen we alles aan. Voor werkgevers en werkzoekers. Maak kennis met ons!

Over ons

Image

Onze teams.

Jouw toekomst?